Egyszervolt.hu néven új gyermekportál indult
Új gyermekportál kezdte meg működését a www.egyszervolt.hu internetes címen; a több neves művész közreműködésével készült projektet a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága támogatta.

    A portál négy alappillérre - az oktatásra és játékra, a mesére, a dalra és a versre - építve kíván az alapműveltségéhez tartozó értékeket, ismereteket közölni már az öt-hat éves korosztálynak is, a készítők elképzelései szerint szoros összefüggésben a kerettantervek követelményeivel - tartalmazza az ötletgazda, a Color Plus Kft ismertetője.

     A honlapon Gryllus Vilmos dalai mellett népmesék és kortárs magyar írók - közöttük Csukás István, Lázár Ervin, Marék Veronika, Békés Pál és Szepes Mária - alkotásai szerepelnek. A versek és mondókák sorában Fecske Csaba, Weöres Sándor, Zelk Zoltán, Kis Dénes és Csanádi Imre írások olvashatóak.

     Az internetes oldalon a látogatók és a szerkesztők közötti kapcsolattartást segítő levelező oldal is található, míg az érdeklődők egymás között akár interaktív játékokat is szervezhetnek, vagy közösen írhatnak mesét.

     Az egyszervolt.hu szolgáltatásai közé tartozik egy CD ROM-lista és egy webajánló is, akárcsak a kézügyességet fejlesztő játékokat kínáló, illetve a meséket készítő bábos-, rajz- és színi-stúdiók munkájába betekintést engedő Műhely rovat.

MTI
Vissza a kezdőlapra