LimesNet
A LIMES a szentendrei Ferences Gimnázium ókori kultúrával foglalkozó kiadványa (ISSN 1417-9512). 1995 szeptemberétől az iskolaév folyamán havonta jelenik meg. Önálló időszaki sorozata a LIMES-FÜZETEK (ISSN 1417-8591), melyekben egy-egy nagyobb téma feldolgozása, sorozatok vagy összefüggő gyűjtemények kapnak helyet. A LimesNet e két, főleg iskolai terjesztésű kiadvány anyagából tartalmaz válogatást. A célja az, hogy az iskolai keretekből kilépve minél több olvasóhoz eljuthassanak azok a szellemi értékek, melyeket az ókor világa adhat korunknak és jövőnknek. Ugyanakkor minden témája az iskolai anyaghoz kapcsolódik, de azon túlmutat, és így segítséget kíván nyújtani akár az egyéni, akár iskolai kereteken belüli csoportos továbbképzéshez.

És mit akar a LIMES?

Emberséget keresünk, határozott világnézetet és hitet. Cserébe emberséget akarunk adni, amely mindenkiben meglátja az embert, a hozzánk hasonlót, a teremtményt, a humanumot. A kereső, kutató, szenvedő és nagyot akaró embert. Határozott világnézetet kínálunk, ami megsejti, felfedezi minden korban, régen is, ma is a helyét ebben a nagyon összetett világban. Hitet akarunk adni, hitet a Teremtőben, aki minden körülmények között "emberpárti", akkor is, ha a hozzá vezető utak nagyon kanyargósak.

A szerkesztőség: a latintanár (Pintér László) irányításával az iskola tanulói (Berényi Polla, Csonka Lilla, Halász Anna, Keppel Márton, Márialigeti Sára, Radványi Anna, Sölch Gellért, Szántay Zsófi) és Zeke Szilárd (tanár).

Vissza a kezdőlapra