Választási portált indított az MTI
Csütörtök déltől hívható le a Magyar Távirati Iroda Rt. (MTI) választási portálja, amely a cégen belül létrehozott digitális tartalomfejlesztési program első eredménye. A http://valasztas.mti.hu internet címen elérhető weboldal célja, hogy az MTI magas színvonalon ellássa az országgyűlési képviselő-választásokkal kapcsolatos közszolgálati feladatokat.

    A Választás 2002 portálon az MTI híreit és információit, illetve négy közvélemény-kutató intézet felméréseit teszik közzé. Az oldal különlegessége, hogy - a magyarországi hírszolgáltatásban elsőként - a fényképpel illusztrált szöveges hírek egy része kimondottan az internetre készült hanganyagként és mozgóképként is elérhető.
     A portálon lehetőség nyílik korábbi hírek böngészésére is. Az oldalról megnyitható választási lexikon bemutatja a választásokon induló pártokat, a hivatalban lévő miniszterelnököt, a hivatalos miniszterelnök-jelölteket és a választással kapcsolatos további tudnivalókat.
     A weboldal csütörtöki bemutatóján Dorogi Sándor, az MTI elnöke a hírügynökség életében történelmi jelentőségűnek nevezte az új szolgáltatás elindítását.
     - A több mint 120 éves Magyar Távirati Iroda történetében most elindul valami, ami az MTI XXI. századi működésének az alapjait veti meg - fogalmazott.
     Szólt arról, hogy az MTI multimédiás digitális tartalomfejlesztési projektje egy több évre szóló vállalkozás, pénzügyi hátterének kétharmadát a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága, egyharmadát pedig a cég maga biztosítja.
     Mányoki Endre szolgáltatási igazgató kitért arra, hogy a cégen belül végzett elemzést követően határoztak az írott és állóképi szolgáltatásokat meghaladó fejlesztésekről.
     - Az MTI meg fogja próbálni a modern magyar sajtóügynökség felépítését is - tette hozzá.
     Rámutatott, hogy a portálon megnézhető mozgóképes hírek mögött olyan felvételek állnak, amelyek teljes terjedelmében, televíziós sugárzásra alkalmas minőségben tartalmaznak egy-egy választási eseményt.
     Megemlítette, hogy a későbbiekben piaci szolgáltatásként lehetőség nyílik majd a multimédiás fájlok tematikus keresésére is.
     A portál működését részletesen bemutató Benkó Sándor projektvezető elmondta, hogy a választási eseményekről készült hírek mozgóképes változatát háromféle sebességben és minőségben, ingyenesen tekinthetik meg az oldalra látogatók.

mti

http://valasztas.mti.hu

(Itt jegyezzük meg, hogy ezzel egyidejűleg a hagyományos mti-hirek oldal linkje  http://hirek.mti.hu cimre változott.)

Vissza a kezdőlapra