Harrach Péter: a tárca megoldást talált a használt lakások vásárlásának támogatására
A szociális tárca megoldást talált arra, hogy miként valósítható meg a használtlakás-vásárlás állami támogatása - hangzott el a Fidesz keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Harrach Péter szociális miniszter nem árult el részleteket a kidolgozás alatt álló javaslatról; mint mondta, körülbelül egy hét múlva lehet többet tudni róla.

    Koltai Ildikó országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a Bokros-csomag a legelszomorítóbb és a legfelelőtlenebb társadalompolitikai kísérlet volt.
 

     AZ MSZP REAGÁLÁSA

     Harrach Péter szociális miniszter egyvalamiben igazat mondott a Fidesz keddi sajtótájékoztatóján: az Orbán-kormány ideje alatt szociális fordulat következett be Magyarországon, de visszafelé - tartalmazza a MSZP közleménye, amelyet az ellenzéki párt médiaközpontja juttatott el az MTI-hez.
     "A Fidesz-kormány szociálpolitikájának eredményeképpen az a képtelen helyzet állt elő, hogy az adófizető polgárok pénzéből több támogatást kapnak a tehetős családok, mint azok, akik tényleg rászorulnak" - olvasható a közleményben.
     Az MSZP szerint a jövedelemkülönbségek a bővülő források ellenére nem csökkentek, hanem növekedtek.
     "A mindenkihez eljutó családi pótlék összege négy év alatt egy fillérrel sem emelkedett, reálértéke 30 százalékkal csökkent, és szintén nem növekedett az édesanyák 80 százaléka által igénybe vett gyes reálértéke sem" - jelzik a közleményben.
     Hozzáteszik: mindennek a következménye, hogy szemben a miniszter állításával, az elmúlt négy évben nem csökkent, hanem növekedett a gyerekszegénység.
     A szocialisták szerint az Orbán-kormány nem 74 milliárd forinttal többet, hanem 52 milliárddal kevesebbet fordított nyugdíjemelésre, mint ami a törvény szerint járt volna.
     "Orbán Viktor mind a mai napig személyenként 19 ezer forinttal tartozik minden nyugdíjasnak" - áll a közleményben.

MTI
Vissza a kezdőlapra