A Hemingway Alapítvány felhívása
 
     A 2002. évi Dr. Szabó György-díj jelölésére

     A Hemingway Alapítvány kuratóriuma felhívja az egészségügyi ellátásban, az orvosi kutatásban, oktatásban résztvevő intézmények és intézetek dolgozóinak figyelmét, hogy a Dr. Szabó György-díjra felterjesztést lehet tenni.
     Az írásban benyújtott - rövid szakmai javaslattal és curriculum vitae-vel ellátott - jelölések beküldési határideje: 2002. május 31.
     Cím: Hemingway Alapítvány Dr. Szabó György-díj kuratóriuma, 1072 Budapest, Nagydiófa u. 8.A Hemingway Alapítvány az orvostudomány területén kimagasló érdemeket szerzett magyar állampolgárok részére 1998-ban megalapította a neves orvosprofesszorról elnevezett Dr. Szabó György-díjat.
     A díjnak nevet adó dr. Szabó György a magyar orvostudomány jeles személyisége volt, munkássága jelentősen befolyásolta a hazai és a nemzetközi tudományos életet. Kutatásainak számos eredménye világszerte tankönyvi adattá vált.
     A Hemingway Alapítvány Dr. Szabó György-díját 1998-ban prof. dr. Halász Béla, 1999-ben prof. dr. Besznyák István, 2000-ben prof. dr. Flerkó Béla, míg 2001-ben prof. dr. Palkovits Miklós akadémikusok vették át.
     A Hemingway Alapítvány Dr. Szabó György-díját, amellyel ez évben már egymillió-kettőszázezer forint ösztöndíj illeti meg a kitüntetettet - a beérkezett jelölések és a kuratórium egyhangú döntése alapján - 2002 októberében ünnepélyes keretek között adják át.

     Prof. dr. Vízi E. Szilveszter
     akadémikus,
     a kuratórium elnöke

Országos Sajtószolgálat 
Vissza a kezdőlapra