A Szocialista Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének közleménye
     Felállítjuk az ellenőrző csoportot

     A közismerten (szélső)jobboldali Magyar Demokrata hetilapban január 31-én a következő hirdetés jelent meg:
     "Imádkozzunk a választások Isten akarata szerinti megvalósulásáért kilenc héten át minden csütörtök este 8 órai kezdettel Kemenes Gábor plébános úr vezetésével. Cím: Budapest V., Szent István-bazilika. Első összejövetel: 2002. február 7."

     A felhívás szövegének és a jobboldali környezetnek megfelelően egyértelműnek tűnik, hogy egy katolikus pap politikailag kívánja mozgósítani a híveket Budapest legnagyobb templomában.

     Ez a felhívás nem egyedi jelenség, illeszkedik az országban továbbra is tucatszám előforduló esetekhez. Mivel ezeket továbbra is az egyházi vezetők cinkos hallgatása kíséri, ezért egyértelművé vált számunkra, hogy a Katolikus Egyház aktív politizálással kívánja tölteni a választási kampányt.

     A Szocialista Egyetemisták és Főiskolások Szövetségének Ügyvivői Testülete úgy határozott, hogy ellenőrző csoportot állít fel. Ennek feladata az lesz, hogy az egész ország területéről összegyűjtse azokat az eseteket, ahol Isten igéjének hirdetése a politikai propagandával párosul. Szervezetünk mindent megtesz azért, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Kar konkrét intézkedésekkel tiltsa el papjait az igehirdetésnek álcázott pártpropagandától.

     Budapest, 2002. február 4.

     Kalmár Szilárd ügyvivő

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra