Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Kabinetjének állásfoglalása
A választási kampány feszült légkörének oldásáról
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) úgy véli, hogy a nemzet egységét fontosnak tartó közszereplőknek tenniük kell a választási küzdelem éles hangnemének tompítása érdekében.

Napjainkban van egy kérdés, amiben minden politikai erő egyetért: a kampány hangneme túlságosan durva, és ez nem helyes. Mindegyik part azonban a másikat hibáztatja ezért.

Ebben a helyzetben fontos feladat hárul azokra a közszereplőkre, akik a nemzeti egység gondolatat nyilvánosan képviselték vagy képviselik. Ők azok, akik - össznépi elismertségükre és tiszteletükre alapozva - tehetnek a széthúzás ellen.

Várjuk és bizakodunk, hogy Göncz Árpád úr, aki sokáig a legnépszerűbb magyar közszereplő volt, és a "magyarok nagypapája" névvel illetek sokan, végre kilép a teljes nyilvánosság éle, és tesz a gyűlölet ellen.

Reméljük, hogy feláll, és felemeli a szavát mindenki ellen, aki csak rágalmaz, és aki a tisztességet és a becsületet sérti. A gyűlölet személyektől és nézetektől független fogalom, semmilyen formája nem védelmezhető. Bízunk benne, hogy az egykori köztársasági elnök úr nem nézi tétlenül, hogy egyesek a hatalmat teljesen gátlástalanul kívánják megragadni, és ezzel minden jóérzésű embert sértenek.

Kérjük Göncz urat, ne álljon ki egyoldalúan semelyik csoportnak a védelmében se, hanem tegyen a gyűlölet ellen, mert vétkesek közt cinkos, aki néma!

Rétvári Bence és Wertán Zsolt Zoltán
társelnökök
 

Vissza a kezdőlapra