Informatikai fejlesztések állami támogatása
A Széchenyi-terv térségi elektronikus portálok és piacok fejlesztését segítő pályázataira 2001-ben 270 millió forintot ítélt meg a Gazdasági Minisztérium (GM) - közölte Cséfalvay Zoltán, a tárca helyettes államtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

    A regionálisan szerveződő gazdasági hálózatok internetes összekapcsolódását segítő tenderről a helyettes államtitkár elmondta: a tavaly beadott 49 pályázatból eddig 34-et bíráltak el, közülük 18 nyert támogatást. A megítélt összegből 540 millió forintnyi fejlesztés valósul meg.

     - Az idén erre a pályázati lehetőségre 500 millió forint áll a GM rendelkezésére - hangoztatta az államtitkár.

Az oktatási tárca 1 milliárd forintot fordít pályázati úton a műszaki, természettudományi és informatikai képzés fejlesztésére, az Elektronikus Információszolgáltatás hallgatói könyvtári férőhelyeinek kialakítására, a gyakorlati képzés hatékonyságának javítására.

    A felhívás szerint pályázhatnak műszaki, természettudományi informatikai képzést folytató felsőoktatási intézmények olyan informatikai fejlesztésekkel, amelyek segítik egy-egy szakhoz kapcsolódó munkavégzési készségek elsajátítását.

     Emellett biztosítják a központi könyvtárakban a szolgáltatás eléréséhez szükséges vagy egyéb gyakorlati képzést szolgáló hallgatói kabinet működtetését.

     A pályázónak többek között vállalnia kell a számítógépes laborok elhelyezését, a hálózatba kapcsolását, fenntartását és üzemeltetését.

     A jelentkezéseket február 28-ig a Budapest 1132 Victor Hugo utca 18-22. címen várják.

MTI
Vissza a kezdőlapra