Újjáépülhet az első Ipoly-híd
Surján László reményei szerint Pöstény-pusztánál újjáépülhet az Ipoly-híd. Az avatására esetleg Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásával egy időben kerülhet sor.

    Szécsény országgyűlési képviselője minderről azt követően beszélt, hogy a város vezetői és Fónagy János közlekedési és vízügyi miniszter társaságában szerdán bejárta az elbontott híd környékét.

    Surján László a sajtótájékoztatón elmondta: a szécsényiek már jó két esztendeje szorgalmazzák az Ipoly Szob és Ipolytarnóc közötti szakaszán hajdan forgalmat bonyolító hidak rekonstrukcióját. A határfolyónak ezen a szakaszán régen több mint húsz hídon kelhettek át az emberek, ezek közül a Pöstény-pusztai híd lehet az első, amelyen újra megindulhat a forgalom.

     Az országgyűlési képviselő úgy vélte, hogy a másfél milliárd forintos költséggel járó építkezést közös teherviseléssel vállalhatja Magyarország és Szlovákia.

     - A közlekedési miniszrter elhatározta, hogy a több mint húszmillió forint értékű tervezési munkát még az idén, saját költségén elvégezteti - tette hozzá Surján László. Fónagy János miniszter rámutatott, hogy a tervek elkészítéséhez n em kérnek szlovák segítséget, hiszen érdemben tárgyalni is csak akkor lehet, ha az elkészült terv nyomán pontosan tudjuk, hogy miről beszélünk.


A híd helye Pöstyénnél     Közölte: a híd avatására reményeik szerint Magyarország Európai Unióba való belépésével egy időben kerülhet sor.

     A sajtótájékoztatón elhangzott: esély kínálkozik arra is, hogy a Balassagyarmat és Ipolytarnóc között közlekedő vonat egy további 13 kilométeres szakasz megtételével Losoncig szállítsa az utasokat.

     A vasúti pálya ehhez rendelkezésre áll, a szükséges szerződések megkötését követően így újabb összeköttetés létesülhetne a két határ menti terület között. A miniszteri látogatás az ipolytarnóci határátkelőre is kiterjedt.

Hasonlóképp elhatározták, hogy a Nógrádsipek - Herencsény közötti út tervtanulmányát elkészítik, annak érdekében, hogy ez a fejlesztés is bekerülhessen a 2003- évi költségvetésbe.

MTI nyomán  Foto MHL
Vissza a kezdőlapra