Előzetes a vajdasági Képes Ifjúság 2002. február 13-i számából
  Telihold
  A számok titkai

  Sokan hisznek abban, hogy az életnek van egy láthatatlan oldala, és titokzatos erők kormányozzák a sorsunkat. Vallják, hogy ezt az ismeretlen tartományt tárja fel a számmisztika. A kulcs a születési időnk és a nevünk. Általuk megismerhetjük külső és belső jellemvonásainkat, mi több, sorsunkat is.

  A számok 0 és 9 között egy-egy bolygó hatását jelképezik. Amennyiben harmóniában vagyunk a bolygóhatással, akkor a jó tulajdonságainkat támogatja, s úgy érezzük, zökkenő nélkül mennek a dolgok. Ha a diszharmonikus hatás érvényesül, ez szélsőségekre, túlzásokra hajlamosít, felszínre hozza a gyengéinket és a jellemhibákat. Ezért nincsenek jó vagy rossz bolygók, csak az a kérdés, hogy mi mennyire vagyunk harmóniában a kozmikus természet törvényeivel.

  Az égitesteket a tudós papok évezredek óta számokkal jelölik. Úgy tartják, a számok testesítik meg a jellemvonásokban, hajlamokban, vonzalmakban és eseményekben megnyilvánuló bolygóhatást. Sokan úgy vélik, hogy az emberi agy veszi ezeket az égi jeleket, és az információkat a génekig továbbítja.

  A bolygók számai

  1. A Nap minden erő és az élet forrása. Akinek a nevében és születési dátumában sok egyes van, kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy idővel vezető váljék belőle.

  2. A Hold a lelki finomságot, képzelőerőt, gondoskodó természetet, anyai ösztönöket ajándékozza nekünk, s a változatosság szeretetével ruház fel.

  3. A Jupiter bölcsességet ad. Gyermekei a törvényes rend, az erkölcs és az istentisztelet őrei. Kiváló papok, bírák, ügyvédek lehetnek belőlük.

  4. Az Uránusz ajándéka az intuitív felfogóképesség, a függetlenség iránti vágy és az újító ötletek. Az ő fiai a világutazók és a nagy felfedezők. Az Uránusz kedveli a váratlan fordulatokat, a végleteket és az eredetiséget. Minket is ezzel gazdagít.

  5. A Merkúr oltja belénk a kapcsolatteremtő képességet, szellemi és anyagi értelemben egyaránt. Az utazók, bankárok, diplomaták, művészek, tolvajok mind Merkúr lelki rokonai. Aki 5-én, 14-én és 23-án született (az utóbbi két számnál a jegyek összege adja ki az ötöt), bölcs, jövőbe látó ember, fogékony a kozmosz misztikus üzeneteire és az ezotéria minden válfajára.

  6. A Vénusz ajándéka minden, aminek köze van a szeretethez, szerelemhez. A hatos a vonzalmak száma, a művészeti, családi és a szerelmi élet jelképe. Bárhol fordul elő, érzelmi töltésre utal.

  7. A Neptunusz az érzék fölötti világgal köt össze minket, ezért az okkult (rejtett) tudományok jelképe. Diszharmonikus hatás esetén a társadalomban nyugtalanságot vált ki, káoszt teremt. Vele hozhatók összefüggésbe a botrányok és sikkasztások is. A keresztény kultúrában a hetes szám mágikus.

  8. A Szaturnusz akadályokat állít elénk, hogy érzelmi problémákkal, betegségekkel, szegénységgel kényszerítsen bennünket arra, hogy magunkba nézzünk, és a feladott leckét megtanuljuk. Neki köszönhetők a kihívások, és az, hogy fejlődünk, csiszolódunk.

  9. A Mars stabil erőt, küzdeni tudást, kitartást ad, de heves indulatokkal is tüzel. Az erőszakos cselekmények – háborúk, gyilkosságok, családi perpatvarok, viszályok – a Mars hatásával függnek össze. Ezért elsősorban a katonák, az orvosok, a mérnökök, az oltalmazó és építő emberek állnak hatása alatt, emellett a gonosztevők is.

  10. A Plútó kezdeményezi mindig a gyökeres átalakulásokat, ütközteti az ellentéteket, hogy valami új, valami más szülessen belőlük. A társadalomban az életforma és a gondolkodás megváltozását eredményezi.

  Kattints ide, ha érdekel a Képes Ifjúság

Vissza a kezdőlapra