Nemzeti fejlesztési terv - Kövér László kampánynyitó előadása Várpalotán
Kövér László szerint az európai uniós csatlakozás után készítendő nemzeti fejlesztési terv középpontjában az olimpia megrendezése állhat, amely ha eredményes lesz, a magyarság nemzeti sikerként élheti meg. A Fidesz ügyvezető alelnöke erről csütörtökön Várpalotán beszélt, Gyapay Zoltánnak, a párt képviselőjelöltjének kampánynyitó nagygyűlésén.

     - Az uniós csatlakozás után mindenképpen kell egy nemzeti fejlesztési tervet készíteni, amelyet az Európai Unió azért kér tőlünk, hogy tudja: azokat a támogatásokat, amelyeket a különböző alapokból ad, mi milyen módon kívánjuk felhasználni - mondta a kormánypárti politikus.
     Hozzátette: "Legyen a mi nemzeti fejlesztési tervünk középpontjában az olimpia megrendezése, hogy ne csupán plusz forrásokat tudjunk a gazdaság fejlesztése számára teremteni, hanem ha eredményes lesz, akkor nemzeti sikerként élhetjük meg".
     - Végső soron kiegyenlíti, helyére teszi majd ez a siker azt a XX. századot is, amelyben nekünk csak keserűség és megaláztatás jutott - fogalmazott Kövér László.
     A fideszes politikus beszélt a tartós és teljes foglalkoztatottságról, valamint arról, hogy adott lesz mindenki számára a lehetőség a munkavállaláshoz szükséges minőségi tudás megszerzésére.
     Az ügyvezető alelnök kijelentette: egy-két évtized múlva olyan út- és vasúthálózaton tudunk majd közlekedni az EU-ban - munkát vállalni, tanulni vagy csak turistaként szétnézni -, hogy csak a más nyelvű feliratokról vesszük észre, már egy újabb országban járunk.
     - Olyan országban fogunk tíz-húsz év múlva élni, amelyiknek a polgárai úgy gondolják, hogy jó élni, sőt jó magyarnak is lenni - jelentette ki. Megítélése szerint ezekhez a célokhoz az elmúlt négy évben már jelentős mértékben közeledtünk, s ez mindannyiunk közös erőfeszítésének az eredménye.
     Befejezésül azt hangsúlyozta a Fidesz politikusa, hogy "ennek az országnak igazán jót tenne már végre, ha egy politika nem csupán négy évig, hanem nyolc esztendőn át vagy azon túl is folyamatosan megvalósíthatná elképzeléseit".

MTI
Vissza a kezdőlapra