Kövér László lakossági fóruma Nagykanizsán
Először történik, hogy a választáson induló minden nagyobb pártnak, politikai erőnek van egy-egy ciklusnyi kormányzati tapasztalata, így a polgárok összevethetik, melyik program és milyen fejlődési irány szolgálja jobban a jövőt - hangsúlyozta Kövér László egy péntek esti lakossági fórumon Nagykanizsán.

    A Fidesz - Magyar Polgári Párt ügyvezető alelnökének megítélése szerint a választások egyik fő tétje, hogy valóban befejeződik-e a rendszerváltozás.
     A tétek közé tartozik az is, hogy a számos újságból, médiából sugárzó szellemi-lelki terrorizmus tűrhető-e tovább - mondta.
     A szocialistákról szólva kijelentette: ha a múltat nem is lehet "végképp eltörölni", akkor legalább a jövőből töröljük ki őket.
     Véleménye szerint a 1998-ban a tét nélküliség látszatát keltve - mondván, hogy ők az esélyesek - unalomba akarták fullasztani a választásokat.
     - Mostani kampányukkal pedig undorba kívánják fullasztani, olyan helyzetet kialakítani, amelyben a tisztességes, normális emberek megcsömörlenek a politikától - fogalmazott.
     Család, munka, tanulás, rend és összetartozás - idézte fel pártja négy évvel ezelőtti céljait Kövér László, kiemelve, hogy a Fidesz változatlanul ezeknek az értékeknek és céloknak mentén, a gazdasági fellendülést megtartva kívánja folytatni politikáját.
     Hosszú távon stabil és kiszámítható családpolitikát kell végigvinni, ez az egyik feltétele a népességapadás megfékezésének és a gazdasági teljesítőképesség növelésének; a másik feltétel pedig a tömeges, de minőségmegőrző oktatási rendszer - hangoztatta Kövér László.

MTI
Vissza a kezdőlapra