A lakásprogram keretében 2,7 milliárd forint állami támogatást osztotanak szét
A Széchenyi-terv Lakásprogramjának keretében 24 pályázat 2,7 milliárd forint állami támogatást kapott a Gazdasági Minisztérium (GM) döntése alapján - tájékoztatta a tárca közleményben az MTI-t. A támogatással 525 bérlakás felépítésére, vásárlására, kialakítására nyílik lehetőség.

     Ezzel az Állami Támogatású Bérlakás Program megindítása, 2000. július elseje óta összesen mintegy 35,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el pályázat útján az önkormányzatok, illetve egyházak.

     A teljes összeg felhasználásával összesen több mint 7.550 bérlakással gyarapodik az önkormányzatok, illetve egyházak kezelésében lévő bérlakásállomány.

     A döntés alapján 20 önkormányzat és 3 egyház 24 pályázata kap támogatást.

     A közlemény szerint a támogatott lakásokból 398 szociális bérlakás.

     A támogatáshoz a pályázók 800 millió forint készpénzt és 140 millió forint értékű ingatlant biztosítanak a beruházások megvalósításához.

     A panelprogramra beérkezett pályázatok közül Paks önkormányzata 3,9 millió forint támogatást nyert, amelynek segítségével 23 lakás energiatakarékos felújítása válik lehetővé. A felújítás finanszírozásához az állam, az önkormányzat és a lakástulajdonosok egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban járulnak hozzá.

     Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítására és korszerűsítésére 2001. február elseje óta több mint 142 millió forint támogatást nyújtott az állam. Ezzel mintegy kétezer lakás energiatakarékos korszerűsítése valósul meg.

MTI
Vissza a kezdőlapra