Mádl Ferenc egyeztetésre hívja a pártok képviselőit
Pokorni Zoltán szerint indokolt, hogy a köztársasági elnök a választási kampány hangneme miatt találkozót kezdeményezett a hat parlamenti párt vezetőjével, hiszen, mint mondta, a kampány maga alá temette azt a nemzeti konszenzust, ami a határon túli magyarokkal szembeni közös felelősségben és az EU-csatlakozási stratégiában éveken keresztül fennállt.

     A Fidesz elnöke Mádl Ferenc kezdeményezése kapcsán kedden az MTI-nek hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban a kampány hevében a szocialista párt megbontotta ezt a közmegegyezést.

     - Azzal riogatták a magyar embereket, hogy határon túli magyarok, sőt huszonhárommillió román ideözönlik és elveszi az ő kenyerüket - jelezte a politikus, aki szerint elfogadhatatlan szembe állítani a határon túli magyarokat az anyaországaikkal.

     Pokorni Zoltán egyetért a köztársasági elnökkel abban, hogy elfogadhatatlan a kampány részévé tenni az idegengyűlöletet, a riogatást. Véleménye szerint több mint sajnálatos, hogy az EU-csatlakozási stratégiában a közös érdekek képviselete, a nemzet összefogásának parancsa helyett az egyéni kampánycélok kerültek előtérbe.

     - A köztársasági elnök joggal figyelmezteti a pártokat az összefogás parancsára - szögezte le a Fidesz elnöke.

MTI
Vissza a kezdőlapra