Harrach Péter és Pokorni Zoltán az MKDSZ lakossági fórumán
Pokorni Zoltán szerint a szocialisták megnyilvánulásainak az egyik legnagyobb veszélye az, hogy "elundorítják" a polgárokat a közügyektől. A Fidesz elnöke péntek este az Magyar Kereszténydemokrata Szövetség XII. kerületi szervezetének fórumán vett részt, ahol többek között Horn Gyula volt miniszterelnök egyes megnyilvánulásait értékelte.

   Mint mondta, a szocialista politikus az utóbbi időben aktivizálódott, és támadásait néhol útszéli stílusban fogalmazza meg.

     Pokorni Zoltán véleménye szerint ez nem csak a szocialisták belügye, mert Horn Gyula a Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt és ez a poszt utólag is kötelez.

     A Fidesz vezető politikusa kifogásolta, hogy az ellenzék egy része azokat támadja, akik a kormányzó párttal jó kapcsolatot ápolnak. Ezzel Pokorni Zoltán többek között Horn Gyula levelére célzott, amelyet a szocialista politikus a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökéhez intézett.

     - Akit méltatlanul támadnak a velünk való jó kapcsolata miatt, azt a rendelkezésünkre álló eszközökkel meg fogjuk védeni - szögezte le.

     A kedvezménytörvénnyel kapcsolatos szocialista megnyilvánulásokkal összefüggésben Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, hogy a józant észt, a racionalizmust és a nemzeti felelősségtudatot gyűrték maguk alá a kampánymegfontolások.

     A Fidesz elnöke végül bejelentette, hogy a párt által egy héttel ezelőtt indított olimpiai aláírásgyűjtési akció során már 53 ezer név szerepel az aláíró íveken.

MTI
Vissza a kezdőlapra