Fidesz-MDF programegyeztetés
A Fidesz és az MDF azt szeretné, ha 2006-ra, a következő kormányzati ciklus végére a gazdasági növekedés Magyarországon kétszerese lenne, mint az EU tagállamaiban - hangzott el szombaton, miután a két párt politikusai lezárták a választási programtervezet gazdasággal kapcsolatos részének egyeztetését.

    A választási programot február 16-án a Fidesz kongresszusán véglegesítik és azt szeretnék, ha ez lenne majd a következő kormány programjának alapja.
     A két párt szakértői és politikusai, Pokorni Zoltán a Fidesz és Dávid Ibolya az MDF elnöke vezetésével kilenc pontban egyeztetnek egymással a választási program előkészítése kapcsán.
     Pokorni Zoltán elmondta, hogy céljaik szerint az infláció 2006-ra 2-3 százalékra csökken, az államadósság nem haladja meg a GDP 60 százalékát, az államháztartás hiánya a GDP 3 százaléka alatt marad és erre az időre az európai piacnak megfelelő kamatszintet biztosít a gazdaság. Ugyancsak 2006-ra tervezik, hogy Magyarország az unió tagjaként csatlakozik az euró-zónához.
     A pártelnök megítélése alapján a következő időszakra Magyarország nem tűzhet ki kisebb célt, mint a teljes foglalkoztatottság megvalósítását. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az infláció 15 év után első ízben, 1999-ben csökkent 10 százalék alá, az idei esztendő végére pedig várhatóan 5,2 százalék lesz.
     Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a két párt tovább kívánja szélesíteni a családi adókedvezményeket és mérsékelni szeretnék az általános forgalmi adót.

MTI
Vissza a kezdőlapra