Rogán Antal, a Fidesz alelnökének közleménye
Örömmel tapasztaljuk, hogy a Magyar Szocialista Párt végre felismerte, hogy az ország támogatja a polgári kormány elmúlt négy esztendőben kitűzött céljait.

     Reméljük, hogy a következő esztendőkben az MSZP a parlamentben szavazataival is támogatni kívánja a családi adókedvezményeket, a fiatalok lakáshoz jutását célzó otthonteremtési programot, kiáll a Széchenyi-terv és a vállalkozók adóterheinek csökkentése, a legalacsonyabb keresetűeknek a minimálbér emelésén keresztül történő felzárkóztatása, valamint az egyetemi és főiskolai férőhelyek bővítése és a diákhitel mellett.

     Sajnáljuk, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja sem 1994 és 1998 között, sem az elmúlt négy esztendőben mindezt nem tette meg.

     A Fidesz - Magyar Polgári Párt bármikor kész arra is, hogy az alkotmány és a választójogi törvény módosítása révén az országnak kisebb, maximum 250 fős parlamentje legyen.

     Nem értjük azonban, hogy miért szeretne Medgyessy Péter és a Magyar Szocialista Párt egy parlament helyett kettőt.

     A Fidesz véleménye szerint ez a megoldás nem kisebb és olcsóbb, hanem nagyobb és drágább törvényhozást eredményez.

     Kérjük a Magyar Szocialista Pártot, ha fontosnak tartják a Magyarországon élő romák ügyét, támogassák a Fidesz - Magyar Polgári Párt azon elképzelését, hogy 2002 után alakuljon hazánkban a magyarországi cigányság felzárkóztatását előkészítő Roma Integrációs Hivatal.

     Budapest, 2002. január 8.

     Rogán Antal
     Fidesz - Magyar Polgári Párt
     alelnök
Vissza a kezdőlapra