Tőkés László a kedvezménytörvényről
Minőségi előrelépés történt 1998-ban a magyar-magyar kapcsolatrendszerben és most már a magyar kormány nemcsak együtt érez a határon túli magyar közösségekkel, hanem felelősséget is vállal értük, - hangzott el a Jobboldali Ifjúsági Közösség és a Rákóczi Szövetség közös keddi rendezvényén, Budapesten.

    Tőkés László református püspök, az RMDSZ tiszteletbeli elnöke utalt arra, hogy a kedvezménytörvény elfogadása új távlatokat nyitott a határon túli magyarok számára, és a magyar közösségek nem csak a kedvezményekért igénylik a magyar igazolványt, hanem az eszmei értékért, amely tanúsítja, hogy ismét a magyar nemzet egyenrangú tagjai lettek.
     A püspök elismeréssel szólt mindazokról a támogatásokról, melyek révén a magyar állam és a magyarországi polgári civil szervezetek hozzájárulnak a határon túli magyar közösségek oktatási és kulturális gondjainak megoldásához.
     - Végre nem turisták vagyunk Magyarországon - közölte a püspök.
     Tőkés László félelmének adott hangot, amikor arról beszélt, hogy tovább tart az erdélyi magyarok anyaországba való elvándorlása. Szerinte ha ez tovább tart, akkor már félő, hogy nem lesz kit támogatnia a magyar államnak.
     A püspök elmondása szerint az erdélyi magyarságnak Romániában nincsenek szövetségesei, egyetlen szövetségesüknek Magyarországot érzik.
     Tőkés László utalt arra, hogy a kedvezménytörvény elősegíti a szülőföldön való otthonmaradást, és új távlatokat nyit a határon túli magyarok számára.

MTI
Vissza a kezdőlapra