Szűrös Mátyás elhatárolódása az MSZP vezetőitől
 Szűrös Mátyás nem vesz részt az MSZP Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlésén - tájékoztatta a szocialista politikus döntéséről csütörtökön az MTI debreceni tudósítóját. Szűrös Mátyás, aki 1990 és 1998 között a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány központú országgyűlési választókerület egyéni képviselője volt, 1998-ban pedig a Hajdú-Bihar megyei pártlistáról jutott a parlamentbe, döntését azzal indokolta, hogy "az utóbbi időben ismételten elharapózott a Magyar Szocialista Párt néhány hangadó vezetőjének és képviselőjének lealacsonyító stílusa, olykor személyeskedő hangvétele".

    Az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának szocialista elnöke mindettől elhatárolja magát, de - mint hangsúlyozta - méginkább elhatárolódik pártja vezetőinek "a kedvezménytörvénnyel kapcsolatban az ország érdekei ellen ható, a nemzetet bántó, s határokon átívelő egyesülését romboló nyilatkozataitól, kijelentéseitől".

     - Ezek a megnyilatkozások alkalmasak arra, hogy rontsák az ország tekintélyét és pozitív nemzetközi megítélését - mondta a szocialista politikus.

     Hozzátette: baj az, ha a hatalom megragadásának szándéka ennyire elvakít egy párt arculatát meghatározó vezetőket.

     Szűrös Mátyás mindezek alapján döntött úgy, hogy nem vesz részt az MSZP Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlésén január 13-án.

     Megfogalmazása szerint "ezek azok a kérdések, amelyekben ma már szinte alapjaiban eltér az álláspontom az MSZP hivatalos vonalától, s párttagságom végzetesen tarthatatlanná válhat".

     Szűrös Mátyás egyidejűleg kifejezte "az MSZP sok ezer dolgos és jó ízlésű tagja iránti" tiszteletét, és egyúttal kéri megértésüket.

     - Kell ugyanis, hogy legyen "bennünk elég hazafiság és ügyszeretet alárendelni magunkat a közjónak, bárkire esett is vala a vezérség" - nyilatkozata Szűrös Mátyás az MTI-nek.

mti
Vissza a kezdőlapra