Szájer József: egy kétharmados törvény az utolsó parlamenti napon
Csupán egyetlen, a rádiózásról és a televíziózásról szóló kétharmados törvény jogharmonizációs célú módosítását nyújtja be az utolsó parlamenti napra, február 26-ra a Fidesz-frakció - tájékoztatott a frakcióelnökség döntéséről csütörtökön Sopronban tartott sajtótájékoztatóján Szájer József, a Fidesz - Magyar Polgári Párt parlamenti frakcióvezetője.

    A politikus közölte: a módosító indítványt Sasvári Szilárd és Szalai Annamária fideszes parlamenti képviselő már benyújtották.
     A frakcióvezető kifejtette: a médiatörvény módosítása alapkövetelmény az európai uniós tárgyalásokon.
     - Az ellenzéki pártok azzal, hogy korábban nem szavazták meg, súlyosan veszélyeztették az ország nemzetközi megítélését és az európai uniós csatlakozást - szögezte le.
     Szájer József hangsúlyozta: a benyújtott indítvány a médiakuratóriumok összetételére, megválasztására vonatkozó szabályokat nem tartalmazza. Érinti viszont a törvény számos érdemi részét, amelyek egyebek között a különböző médiumokban közölhető reklámokkal kapcsolatosak. A Fidesz frakcióvezetője kijelentette, a szocialista párt alkotmányos jogáról mond le azzal, ha a parlament üléséről távol marad.
     - Szeretnénk, ha az MSZP részt venne és megszavazná a módosítást, és sajnálnám, ha csak azért jönnének el, hogy ismét megakadályozza az európai integrációhoz vezető előrelépést - mondta.

MTI
Vissza a kezdőlapra