KDNP-s politikusok nyilatkozata
     (1) A Kereszténydemokrata Néppárt e nyilatkozatot aláíró szervezetei és tagjai ezennel kinyilvánítják, hogy elhatárolódnak az úgynevezett Centrum Párt ("Centrum - Békejobb - HOM - Kereszténydemokrata - Zöld Demokrata Összefogás Magyarországért" nevű pártszövetség") támogatásától.

     (2) Tisztázatlannak tartjuk a Centrum Párt célkitűzéseit és programját, amelynek támogatói között olyanok is vannak, akik távol állnak a kereszténydemokrata eszmeiségtől. Szerintünk ez a szerveződés csak az erők megosztására és csak arra lehet alkalmas, hogy szavazatokat vonjon el a rendszerváltás végleges befejezésére és az igazi nemzeti megújulásra törekvő erőktől.

     (3) Álláspontunk szerint a KDNP-nek a 2002. évi országgyűlési választásokon nem szabad önálló jelölteket állítania. Minden erejével támogatnia kell a nemzeti oldalt, elsősorban a Fidesz - MDF - MKDSZ választási szövetséget, amelyhez kisgazdapárti politikusok is csatlakoztak. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ez a szövetség nyerje meg a választásokat. Minden más út az MSZP és az SZDSZ választási esélyeit növeli.

     (4) Arra törekszünk, hogy a jövőben a magyar kereszténydemokrácia újra nagyobb súlyú politikai erő legyen. Ezért helyre kell állítani az KDNP egységét.

     (5) Az egység előmozdítása érdekében felhívjuk a KDNP többi szervezetét, hogy fogadják el nyilatkozatunkat és támogassák törekvéseinket.

     Dr. Jáky Miklós Bp. II. kerületi elnök,
     Dr. Korompay Zsolt BP. XI. kerületi társelnök,
     Dömötör István Bp. XII. kerületi elnök,
     Jancsó Gábor Bp. XIV. kerületi tag,
     Gáspár József Bp. XVI. kerületi elnök,
     Dr. Marosvölgyi Péter Bp. III. kerületi elnök,
     Nagy Kálmán Bp. III. kerületi vezetőségi tag.

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra