Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul a kampány ügyében
    Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul a jövő héten annak eldöntését kérve: elfogadható-e a kampány állami finanszírozása és az, hogy a kormány "közérdekű információként megtévesztő reklámokkal bombázza a közvéleményt". 
Erről Juhász Ferenc szocialista alelnök beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: azért kérnek állásfoglalást, mert az MSZP ezt figyelembe véve határozza majd meg a saját kampányát.
    Az alelnök úgy látja: Pokorni Zoltán Fidesz-elnök hétfői nyilatkozatával "üzent az övéinek, hogy abba kellene hagyni a negatív kampányt". Mint mondta, miközben Orbán Viktor miniszterelnök a dakota közmondásokat részesíti előnyben, Pokorni Zoltán üzenetét egy magyar közmondással lehetne jellemezni: "mondom az anyósomnak, hogy a feleségem is értsen belőle".

     FIDESZ-REAGÁLÁS

     - Újra megbizonyosodhattunk arról, hogy a szocialisták minden józanságukat elveszítve, szembefordulnak mindenkivel - mondta Farkas Attila, a Fidesz sajtófőnöke kedden az MTI-nek az MSZP alelnökének sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.
     - Nemrég voltunk tanúi annak, hogy a szocialisták vitába bonyolódtak a határon túli magyar szervezetekkel, perbe és haragba keveredtek neves európai politikusokkal, a történelmi egyházakkal, megsértették a hívőket, illetve a tisztességgel és becsülettel dolgozó magyar vállalkozókat.
     A mai napon a magyar polgárok tájékozódási jogát próbálják meg elvitatni - fejtette ki Farkas Attila.
     A Fidesz sajtófőnökének megfogalmazása szerint ismét arra kénytelenek kérni az MSZP-t és politikusait, hogy hagyjanak fel az emberek zaklatásával.

(MTI)
    MHL megjegyzések

  •     A Juhász Ferenc által idézett közmondás valójában úgy szól: neked mondom lányom, hogy a menyem is értsen belőle. De nem ez a baj a szocialista beadvánnyal. Az OVB nem hivatott arra, ahogy döntsön egy reklámanyag milyenségéről. Az MSZP-nek először tényszerűen bizonyítani kellene, hogy az általa kifogásolt tájékoztatások miben megtévesztők. Ha ezt hitelesen igazolni tudnák, akkor azt kellene bizonyítaniuk: szándékos volt a hiba elkövetése. Ám, ha volna mit cáfolniuk, akkor nem terelnék jogi útra a kérdést.
  •     Ilyen esetekben bölcsebb a választókat tekinteni legfelső fórumnak. Ha hamis adatokkal akarná a kormány megtéveszteni őket, akkor eljátszaná újraválasztási esélyét. Ám ha egy párt hihető programmal még nem állt elő, viszont mindennap vádol valakit és tiltakozik valami ellen, maga alatt vágja a fát. Az emberek ugyanis nyugalmat és békét szeretnének. "Mondják meg a pártok mit akarnak, s mi majd eldöntjük, hogy melyiket választjuk." - hallom a választókörzetemben.
  •     Az, hogy mi az igaz, mi a megtévesztő, azt a régi egypárti gyakorlat szerint a pártérdek dönti el. Tizenkét évvel a rendszerváltás után itt kommunizmust már senki nem akar "építeni." Ám a mi "szocialistáink" sajnos régi, (bevált) kommunista módszerekkel építik saját (vad)kapitalizmusukat.
  •     Vajon mi készteti az MSZP-t arra, hogy ha már most tudja mit akar kérdezni, ne kérdezze meg? Miért vár jövő hétig? Lehet, hogy addig találnak egy jogvégzett embert, aki megmondja nekik, mit érdemes, és mit nem, kérdezni az OVB-től? Lehet, hogy nem is a beadvány fontos, hanem hogy beszéljenek róla? Megtettük.
  • Surján László
    Vissza a kezdőlapra