Varga Mihály: Magyarország változatlanul a külföldi tőke célpontja
Magyarország továbbra is a külföldi tőke, a külföldi befektetési bankok és alapok kedvelt célpontja - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában.

    A pénzügyminiszter elmondta: az argentin válság bebizonyította, hogy Dél-Amerika, illetve a hagyományos értelemben vett "feltörekvő piacok" távolabb kerültek Magyarországtól, illetve Közép-Kelet-Európától. Ez azt jelenti, hogy míg 1998-ban, illetve 1999-ben a brazil válság idején a magyar tőkepiac is erősen megérezte az ottani folyamatok kedvezőtlen hatását, addig az elmúlt napokban az argentin válság kapcsán már másképp reagáltak a külföldi befektetők.

     - Miközben Dél-Amerikában Argentína a világ egyik legnagyobb adósságcsődjével került szembe és ez nagymértékben hatott az ottani befektetői hangulatra, addig Magyarországon számos jel mutat arra, hogy nő a befektetői kedv. A magyar forint árfolyamának alakulása, a magyarországi államkötvények, illetve a részvények ígéretes "terepet" biztosítanak az esetleges külföldi befektetéseknek - tette hozzá Varga Mihály pénzügyminiszter.

MTI
Vissza a kezdőlapra