Fidesz, MDF, MKDSZ - XIII. kerület - nyilatkozat
     Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a helyi önkormányzati testület egy ellenzéki képviselőjét politikai szerepvállalása miatt tettlegesen bántalmazták. A történteket a leghatározottabban elítéljük és azt a demokrácia elleni nyílt támadásnak tekintjük.

     A brutális akció egyenes következménye a hosszabb ideje folytatott, több szintéren is szított gyűlölet- és félelemkeltésnek. Ma már több jel is arra utal, hogy szűkebb környezetünkben drámaian megromlott a közmorál és feszültté vált a közhangulat. Nem véletlen, hogy kerületünk a lakásmaffia működésének egyik fő terepe lett. Innen indultak a keresztdöntő fiatalok is. Mindezek mellett az ajánlócédulák helyi "begyűjtésével" kapcsolatos híreknek is köszönhetően kerületünk elhíresült és immáron a politikai terror terepe is lett.

     Politikai felelősség a kialakult helyzetért és a történtekért a kerületi MSZP-s vezetést terheli, amely koncepciótlanságával és együttműködésre való képtelenségével a polgárok közérzetére, gondolkodására és immár viselkedésére is negatív hatással van. Felelősségüket súlyosbítja, hogy noha figyelmüket e körülményekre már korábban is felhívtuk, ám ennek ellenére sem tettek semmit a helyzet javításáért.

     Indítványozzuk, hogy az önkormányzatban képviselettel rendelkező pártok haladéktalanul kezdjenek tárgyalást és tegyenek lépéseket a politikai közérzet javítása érdekében, mert a kialakult helyzet nem felel meg a polgárok igényeinek.

     A Fidesz, az MDF és az MKDSZ
     XIII. kerületi szervezetei

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra