Egerszegi nem életszerű

Ezt is megértük… Kedden, az ATV reggeli műsorában (délután megismételve) Lakat T. Károly meghazudtolta a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. Tette ezt annak apropóján, hogy Orbán Viktor elmondta: nincs abban semmi rendkívüli, semmi előre megszervezettség, mi szerint Egerszegi Krisztina részt vett a Fidesz Kossuth-téri nagygyűlésén. Írt egy levelet Pokorni Zoltánnak, majd igent mondott arra a kérdésre, hogy felolvashatják-e írását a rendezvényen, foglalta össze a történéseket a miniszterelnök.

Na de ez így annyira nem életszerű, reagált Lakat T. Károly. Nem érzi ezt, miniszterelnök úr?

Lefordítva: ne hazudozzon itt, Orbán úr, gondolta – talán? – a szerkesztő-riporter. Mesélje csak szépen el, hogy valaki felhívta Egérkét, az ötszörös olimpiai bajnok úszót, és “megbeszélte vele” a dolgot. Netán még le is fizették. Mert ez inkább elképzelhető egy kereskedelmi televízió szerkesztője számára. Ez – életszerű. De az nem, hogy valaki nyíltan megvallja világlátását, emberi hovatartozását. Az – tilos. Különösen egy világhírű sportolónak.

Jegyezzük meg és fel, minden további kommentár helyett: kettőezerkettő április tizenhatodikán a reggeli órákban Lakat T. Károly médiafenomén nem tekintette életszerűnek azt, hogy a civil társadalom szereplői jelenlétükkel emeljék a politikai élet, a közélet rangját, súlyát, tekintélyét. Efölötti értetlenkedésében odáig ment, hogy meghazudtolta a magyar miniszterelnököt.

Itt tartunk – most. A szocialista párt lehetséges választási győzelmének média-eufóriájában. Mi lesz, ha valóban diktálhatnak…?
 

Torday E. Kornél
Vissza a kezdőlapra