A vallás és az internet
A pápa áldását adta az internetre
2002. május 14.

A katolikus egyház feje a negatívumokkal szemben most arról beszélt, hogy az internet nagyszerű módja annak, hogy terjesszék az evangéliumot - olvasható a Prím Online összeállításában.

A pápa már tavaly is küldött szét kifejezetten internetre szánt üzenetet és a Vatikánnak van saját weboldala, mely a http://www.vatican.va/ címen érhető el.

II. János Pál elmondta: "nem kell félnünk az ige tengerét az információ óceánjába vetni, hiszen ez is egy módja annak, hogy a jó hír elérje az új millennium emberének szívét."

A múltban az egyház a korlátok szigorítására helyezte a hangsúlyt, most azonban II. János Pál megáldotta az internetet. Mindemellett kijelentette, hogy a világhálóban rejlő káros hatások mindenki számára elkerülendők.

Eddig a hír.

Való igaz, az interenten sok vallási szempontból is értékes anyag található. Honlapunkról is elérhető például a Szentírás http://www.cadvision.com/mayl/o/index.html  és az ünnepeken különös gonddal ügyeltünk arra, hogy ilyenkor a politika hátrébb vonuljon, s az ünnep hangulatának megfelelő anyagot jelentessünk meg.

Az internet persze nemcsak a www világot jelenti, hanem az e-mailok lehetőségét is. A Szentatya szavainak illusztrálására, most bemutatunk két olyan imát, amelyet az elmúlt napokban a "drótposta" hozott hozzánk.

Mindkettő katolikus. Az egyik Eszterházy Pál nádor imája, s a másik is a Boldogasszonyhoz fohászkodik és ugyancsak a magyar hazáért.

(Örömmel fogadjuk, ha olvasóink megküldik némely kedves imájuk szövegét.)

Vissza a kezdőlapra