SZÉP ÚJ VILÁG
Rendszervisszaváltás
POLITIKAI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS ÁLSZENTÜL TAPASZTALTSÁGNAK NEVEZVE
A parlament külügyi bizottsága nyílt ülésen hallgatta meg Hajdú Andrást, a frissen kinevezett külügyi közigazgatási államtitkárt.
A meghallgatás során kiderült, hogy az újonnan kinevezett felső vezetők kiválogatásánál az volt a kritérium, hogy „egységes csapat” irányítsa a minisztériumot, és a vezetés tapasztalt emberekből álljon.
„Nem is vállaltam volna a feladatot, ha a miniszter politikai kritériumok alapján akart volna válogatni.”- mondta álszent mosollyal az államtitkár. Hogy miért álszent? Egyszerű: A tapasztaltság azt jelentette, hogy húsz éves diplomáciai gyakorlattal kellett rendelkeznie a szóba jövő embereknek. Nos, aki 2002-ben 20 éves gyakorlattal rendelkezik, annak 1982-ben be kellett lépnie a külügyi szolgálatba. Tehát meg kellett feleljen mindazoknak a követelményeknek, amelyeket az akkori hatalom a külügyérekkel szemben támasztott. De természetesen szó sincs politikai kritériumokról…
Egyébként, ha egy tíz fős kisüzem vezetője életkort is meghatározó szempontot ír be egy álláshirdetésbe, elmarasztalható az emberek életkor szerinti megkülönböztetéséért.


Vissza a kezdőlapra