Bikavér konferencia Egerben
Az egri bikavér hazai és külhoni hírnevének erősítése érdekében Bikavér Konferenciát és hozzá kapcsolódóan Nemzetközi Bikavér Borversenyt rendeznek június 6-tól 8-ig Egerben.

    Amint azt Dula Bence, az Egri Hegyközség hegybírája az MTI-nek elmondta: a tanácskozáson - amelynek fővédnöki tisztét Glatz Ferenc történész, akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke látja el - magyar és francia szakemberek tartanak előadást.

     A tervezett témák között szerepel az eredetvédelem szükségessége, a minőségfejlesztés technológiai kérdései, a közösségi bormarketing eszköztára, a Bikavérnek a Magyarország-arculat építésben betöltött szerepe és a Bikavér helye a magyar gasztronómiában.

     A tanácskozással párhuzamos borversenyhez számos kulturális és gasztronómiai esemény társul, így sor kerül a Bikavért dicsérő gálaműsorra is. Az ínyencek részt vehetnek a muzeális egri borok kóstolóján; ez alkalommal az 1964-es évjárattól az 1997-es évjáratig 15 fajta egri bor megízlelésére nyílik lehetőség. A programot színesíti még a Szekszárd-Eger bor-borász találkozó, ahol a két "bikavértermő vidékről" egyaránt 12-12 borász mutatja be legjobbik borát.

MTI
Vissza a kezdőlapra