A parlamenti bizottságokban megkezdték a miniszter-jelöltek meghallgatását
Az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottsága 14 igen szavazattal 13 ellenében támogatta Bárándy Péter kinevezését az igazságügyi tárca élére.

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága szerdai ülésén 12 igen szavazattal, 7 ellenében, 1 tartózkodás mellett támogatta Németh Imre kinevezését a földművelésügyi és vidékfejlesztési tárca élére.

Az Országgyűlés Rendészeti Bizottsága támogatta Lamperth Mónika szocialista politikus belügyminiszteri kinevezését szerdai budapesti ülésén.

Támogatta Kovács László külügyminiszterré történő kinevezését az Országgyűlés integrációs bizottságának többsége a testület szerdai ülésén. Kovács László 11 igen és 8 tartózkodó szavazatot kapott.

Az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága szerdai ülésén 11 igen szavazattal, 10 nem ellenében támogatta Jánosi György kinevezését a gyermek-, ifjúsági és sportminiszteri posztra.

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága szerdai ülésén 11 igen szavazattal, 7 ellenében, 2 tartózkodás mellett támogatta Görgey Gábor kulturális miniszterré történő kinevezését.

Az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága szerdai ülésén 11 igen és 10 nem szavazattal támogatta Juhász Ferenc kinevezését a honvédelmi tárca élére.
 

Vissza a kezdőlapra