Wildmann a jelölt az egyházügyi titkárság élére

A katolikus Wildmann Jánost, az Egyházfórum című keresztény folyóirat alapító főszerkesztőjét, a Pécsi Tudományegyetem vallástudományi központjának vezetőjét kérték fel az egyházi kapcsolatokkal foglalkozó államtitkárság irányítására – értesült a Népszabadság kormányzati forrásokból. A hírt az érintett sem megerősíteni,
sem cáfolni nem kívánta.

A titkárságot – mint arról korábban beszámoltunk – az MSZP–SZDSZ-kormány a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumából a Miniszterelnöki Hivatalba helyezi vissza. A titkárság vezetőjének kilétéről eddig csak valótlannak bizonyult találgatások láttak napvilágot. Medgyessy Péter miniszterelnök nemrégiben egyeztetett Wildmann Jánossal, aki – úgy tudjuk – bizonyos feltételekkel kész ellátni az államtitkári tisztséget.

Wildmann szemléletét jól érzékelteti az a cikke, amely a választások előtt jelent meg az Egyházfórum internetes honlapján. Írásában hangsúlyozta: a „zsinat szerint a keresztény értékrendnek a dialógus felel meg. Aki ettől vonakodik, az legalábbis gyanús. Továbbá a politikának és társadalmi cselekvésnek a közjóra kell irányulnia, és nem az egyéni és pártérdekekre, támogatnia és segítenie kell azokat a magán- és közintézményeket, amelyek a jobb életkörülményeket szolgálják.”

Népszabadság
2002. május 28.
Cz. G.
Vissza a kezdőlapra