Pázmány Európa Napok - beharangozó
Az egyház és az Európai Unió kapcsolatát, valamint Magyarország integrációs folyamatát is áttekintik az előadók a Pázmány Európa Napok című kétnapos konferencián, amely szerdán kezdődik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai campusán

    .Az intézmény tájékoztatása szerint a tanácskozást az egyetem bölcsészettudományi kara hallgatói önkormányzatának külügyi bizottsága és a Szent Vince Szakkollégium Diákbizottsága közösen rendezi.

     A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett konferencián Erdő Péter püspök, az egyetem rektora és Fröhlich Ida, a bölcsészettudományi kar dékánja mond köszöntőt.

     A megnyitó előadást Martonyi János külügyminiszter, a rendezvény fővédnöke tartja, áttekintve a magyar külpolitikai elmúlt négy évét.

     A tanácskozáson szó lesz a közép-európai régióról, az Európai Unió történetéről, intézményeiről, gazdaságáról, oktatási rendszeréről, valamint biztonságpolitikai és diplomáciai kérdésekről is.

     A konferencián felszólalnak többek között a magyarországi szakminisztériumok illetékesei és a visegrádi országok nagykövetségeinek képviselői is.

     A rendezvényen az egyház és az EU témakörében Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára tart előadást.

MTI
Vissza a kezdőlapra