VélemÉn
Méltósággal 

Vasárnap megint elindultunk. Megbeszélni a tennivalókat, együtt lenni a többiekkel. Tenni a közös cél érdekében.

A cél nem az, hogy magunkban ébren tartsuk az érzést. Mi, akik a két hétben mindenhol jelen voltunk - de ha csak egyszer voltunk is -, átéltünk egy olyan érzést, ami semmihez nem fogható, és örökre emlékezni fogunk rá. A cél az, hogy "megszelídítsünk" másokat is, olyanokat, akik most a másik oldalon állnak. Fujjogással ez nem fog sikerülni. "...csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket" - mondta Orbán Viktor.

Gyűlölöm?
Haraggal, erőszakkal meg tudnám győzni?
Meg akarom változtatni a véleményét - ha előtte kifütyülöm, sikerülni fog? Szeretet, összetartozás - fujjogva, fütyülve??

Miért nem azt sugározzuk magunkról, amit tényleg érzünk? Nem vagyunk csőcselék, nem utcára vitt tömeg vagyunk, magasztosabb célért békés harcba szálló emberek vagyunk, akik szelíden, de határozottan védik az értékeiket. Mosolyogva, nyugodtan és kitartóan, meggyőzően. Nem valakik ellen, hanem valakikért és valamiért. Méltósággal, ahogy ez a célunkhoz illik. Gyűlölet, fütyülés, fujjogás nélkül.

Hadd legyen ez a szabadságharc igazán szép. 

Bercsi MártaSzerkesztőségünk teljes mértékben azonosul a fenti cikkel, amely a FényHíd című e-mailon terjedő újságban jelent meg. A Magyar-Hon-Lap önálló oldalt nyit a FényHíd számára, ahol annak kéthetente megjelenő számai lesznek olvashatók. A FényHíd szerkesztőivel egyetértésben egy-egy cikket külön is közlünk. Aki e-mail formában kéri a lapot, közölje ezt az igényét velünk, hogy közvetíthessük a FényHíd szerkesztőségébe. A VélemÉn a FényHíd megfelelő rovatának a neve.

 

vissza Vissza a kezdőlapra