A Fidesz-frakció közleménye
    Selmeczi Gabriella az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke és Harrach Péter a Fidesz Egészségügyi, Szociális és Családügyi Kabinetjének vezetője 2002. június 27-én megbeszélést folytatott dr. Kollai Balázzsal, a Magyar Praktizáló Orvosok Szövetségének elnökével. A tárgyaláson arról az előző kormányzati ciklusban 2/3-os arányban elfogadott törvénymódosításról esett szó, amely a 2002. évi helyi önkormányzati választásoktól kezdődően kimondja a házi orvosi pozíció és az önkormányzati képviselőség összeférhetetlenségét. Az önkormányzati képviselők jogállásáról szóló törvény célja az önkormányzati képviselők gazdasági összeférhetetlenségének szabályozása. Ennek hatálya alá esnek a háziorvosok is.

    A szakmai szervezetek jelzései azonban felhívták a figyelmet e szabályozás életszerűtlen és hátrányos voltára, így a konzultációkat követően a Fidesz-frakció az összeférhetetlenség feloldására törvénymódosítási javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, továbbá interpellációban várunk választ a szakminisztertől, támogatja-e törekvésünket.

    2/3-os jogszabályról lévén szó a kormánypárti frakciók támogatására is szükségünk van, és mivel néhány szocialista képviselő már hasonló tartalmú kezdeményezést terjesztett a Ház elé, joggal reméljük, hogy végre napirendre tűzik az ügyet.

    A Magyar Praktizáló Orvosok Szövetsége legutóbbi közgyűlési döntésével messzemenőkig támogatta a Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslatát s ezt a megbeszélés folyamán dr. Kollai Balázs ismételten megerősítette.

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra