Fortélyos félelem
Fortélyos ötlettel álltak elő a baloldalon. A lényeget a május 8-i Népszabadság közli:
„Fiatal Baloldal: Hajrá magyarok!
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok néven egyesületet alapított a Fiatal Baloldal - tudatta kedden Újhelyi István, a szervezet elnöke. Az MSZP elnökségi tagja elmondta, hogy az egyesület célja az olimpiai eszme támogatása, a kulturált sportolás és szurkolás népszerűsítése, valamint a tehetséggondozás. Újhelyi szerint nem szerencsés, hogy Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök lefoglal olyan fogalmakat, amelyeket az egész nemzetnek kellene használnia. Újhelyi úgy fogalmazott: szeretnék eltávolítani a politikától a „hajrá magyarok” szlogent.”
Nem vagyunk biztosak abban, hogy Újhelyi István a fentiekben az új egyesület megalakításának valós indokait fogalmazta meg. Az ugyan biztos, hogy szeretnék eltávolítani a politikától a Hajrá magyarok szlogent, hiszen régebben már akkor is idegesek voltak, ha ez a hajrá a sport pályák lelátóin szólalt meg. Akkor féltek. És e tekintetben semmi sem változott. Ma is félnek, s a nemzeti érzéstől menekülnek, mint ördög a szentelvíztől. Az érzelmeik tehát a régiek, az eszközök kicsit változtak. Most úgy látszik Ukrajna hatott megtermékenyítően a Köztársaság téri agyakra.

Hogy miért? Újraolvasásra ajánljuk az ukrán választásokról Kárpátaljáról küldött magán-levelet, melyben a következők is olvashatóak:

"Már a kampány is úgy zajlott, hogy pl. a boltvezetőket megfenyegették, hogy ha nem teszik ki a kirakatba egy bizonyos jelölt plakátjait, akkor adóellenőrzést küldenek rájuk (ami azzal jár, hogy ha tök ártatlannak bizonyulnak, akkor is zárva kell tartaniuk az ellenőrzés ideje alatt, mondjuk egy hétig). Egy másik nagy "csel", amit alkalmaztak, az volt, hogy az ellenféllel azonos nevű képviselőjelölteket indítottak rakásra. (Pl. a polgármesterként induló Viktor Baloga mellé hirtelen jelöltette magát még 6 darab Viktor Baloga, akikről kiderült, hogy mind kijevi lakosok, és az utóbbi két hónapban változtatták a nevüket Viktor Balogára.) Ezt nagyon sok esélyes jelölttel megcsinálták, és sajnos ez a magyar jelölttől is elvont 8000 szavazatot."
Csak nem működnek újra a keletről érkező központi utasítások? Vagy csak a magyar bal oldal nem ismer mást, mint hogy: vigyázó szemetek keletre vessétek? És ezzel a Kelet felé vigyázó figyelemmel akarják hazánkat Nyugatra, az Európai Unióba vinni?
Vissza a kezdőlapra