EU-konvent - Szájer József személyes honlapot indított
Európa Napja, vagyis május 9. alkalmából eukonvent.hu címen elérhető, az EU Konventjével foglalkozó személyes internetes honlapot indított Szájer József fideszes országgyűlési képviselő, a konvent egyik magyar tagja.

     Az EU-konvent honlapot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Szájer József elmondta: az Európai Unió jövőjét megvitató konvent tevékenységéről, összetételéről, terveiről, vitapontjairól egyaránt naprakész információkat kíván közzétenni. A tervek szerint az oldalon havonta élő internetes fórumot istartanak.

     Szájer József utalt arra, hogy a konvent az unió első olyan intézménye, amelyben Magyarország lényegében teljes jogú tagként van jelen, és vesz részt a döntéshozatalban.

     Szájer József tájékoztatása szerint a konvent három magyar tagja közül a parlament által delegált két képviselő, Vastagh Pál (MSZP) és ő maga előreláthatólag folytatja munkáját az uniós testületben, a kormányt jelenleg képviselő Martonyi János külügyminisztert pedig az új kabinet delegáltja váltja fel.

MTI
Vissza a kezdőlapra