Kampánycsendes oldalunk fotója
A kampánycsend első napján egy képet jelentettünk meg, amelyről megkérdeztük olvasóink véleményét. Az egyik megfejtőnk munkája már rövidsége okán is teljes terjedelmében közölhető: Mi lenne?-napfogyatkozás!!! Hánnem?hádde! ;)

Másik megfejtőnk politikai tartalmat vélt felfedezni a képben. Levelének egy részlete: "Tegnap felkerült a honlapotokra/honlapjukra egy kép, s bár az elmúlt két hetet erosodo hittel, bizakodóan végig imádkoztam, mindjárt sejtettem, mit takar az alája írt kérdés. Aztán Orbán Viktor ma esti nyilatkozata, mely szerint van egy "magasabb értelme" a napok történéseinek, s az , hogy "ha valahol becsukódik egy ablak, akkor valahol kinyitottak egy ajtót" megértette velem, hogy a jó ugyan erosebb a rossznál, mégis idonként valakik gyozelemre késztetik a rossz eroit."

Nos, kedves olvasók, egyik megfejtés sem helyes. Nincs szó napfogyatkozásról, a felvétel a Holdat ábrázolja, mégpedig az új Holdat, azaz a növekedés kezdetét. Miért látszik akkor az egész? Ezt már Leonardo is megállapította: A Föld felszínéről, különösen az óceánokról a nap sugarai visszaverődnek, s megvilágíthatják a Holdnak a nap által meg nem világított részét is. Ez a "földsugárzás" különösen április, május hónapokban kifejezett.
Megvalljuk, politikára, "kampánycsend sértésre" nem gondoltunk, főleg nem az eredmény ismeretében, hiszen növekvő Holdat (D betű alakút) látunk, amely dagad, nem csökken.

A kép kirakásával nemcsak az volt a célunk, hogy a kampánycsend alatt is legyen valami kint a honlapon. Fel akartuk hívni olvasóink, főleg az örvendetesen szaporodó új olvasók figyelmét arra, hogy a MHL első oldalának első, KAPCSOLAT feliratú oszlopának alján van egy űrfelvétel a Földről. Aki erre rákattint, minden nap más felvétellel találkozik, s a felvétel angol nyelvű magyarázatát is elolvashatja. Ez a kicsit szokatlan Hold fotó is innen származik. A felvételek minden nap mások, de archívum is van, így az általunk figyelemfelhívásul közölt kép - és a magyarázat - utólag is megtekinthető.

Legyen ez a kis történet arra is példa, hogy a Magyar-Hon-Lap rengeteg rejtett kincset tartalmaz. Érdemes böngészni. Most április első három hetében 2 giga információt töltöttek le rólunk. reméljük, hogy a fokozott érdeklődés a választások után is megmarad. A polgári érzelmű, de mérsékelt hangvételű lapok száma nem túl nagy, érdemes minket rendszeresen nézni. Baloldali kormányzás idején különösen megnő a mérsékelt jobbközép média minden formájának jelentősége.

Vissza a kezdőlapra