Határon túli magyar ifjúságpolitika - Deutsch Tamás
Az ifjúsági miniszter reményei szerint a következő években folytatódik majd az a határon túli magyar fiatalokat érintő intézményesült ifjúságpolitika, amelyet az Orbán-kormány alakított ki az elmúlt négy évben.

     Deutsch Tamás erről a Budavári Palotában beszélt az MTI-nek nyilatkozva, amikor moldvai és csángó fiatalok egy csoportjával találkozott a magyar sport napja alkalmából rendezett ünnepségen.

     A tárca vezetőjének szavai szerint a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat tömörítő szervezet, a Magyar Ifjúsági Konferencia létrehozása, illetve működtetése hiánypótló szerepet tölt be a magyar nemzet határokon átívelő egyesítési folyamatában.

     Deutsch Tamás az intézményesített kapcsolat egyik legfontosabb és a kor kihívásainak is megfelelő formájának nevezte a határon túli magyar fiatalok közösségei számára biztosított ingyenes internet-szolgáltatási lehetőségeket.

     A miniszter mindezek kapcsán emlékeztetett arra, hogy eddig mintegy félszáz erdélyi, vajdasági, felvidéki közösségnek tette lehetővé az Ifjúsági és Sportminisztérium anyagi támogatása a világhálós szolgáltatások felhasználását.

MTI
Vissza a kezdőlapra