Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Kabinetjének közleménye
     Egy nappal a negyedik szabadon választott Országgyűlés nyitónapja előtt az IKSZ fontosnak tartja felhívni minden képviselő és az egész ország figyelmét arra, hogy a közéletben olyan felkészült és jellemes államférfiakra van szükség, mint Antall József. Ezért az IKSZ Antall József emlékének megőrzése céljából aláírás-, és adománygyűjtést indít, hogy a budapesti Moszkva téren szobra álljon a néhai miniszterelnök úrnak, és a teret is nevezzék el róla.

     Az első szabad választások eredményeként megalakult kormány fejeként Antall József a demokrácia, a nemzeti összefogás, a szabadság és a jogállamiság szimbólumává vált. Ő indította el hazánkat visszafordíthatatlanul az euroatlanti integráció útján. Antall József méltó példakép minden mai felelős politikus és közélet iránt érdeklődő kereszténydemokrata fiatal számára. Ezért fontos, hogy emlékét szobor örökítse meg az utókor számára Budapesten. Mint ismeretes, több szobrot állítottak már a néhai miniszterelnök emlékének vidéken, külföldön pedig közterületet is elneveztek róla.

     A szoborállításnak semmiféle jogi akadálya nincs, a közterület átnevezése se ütközik leküzdhetetlen jogi korlátozásokba. Indítványozni fogjuk, hogy a felújított tér már a miniszterelnök úr nevét viselje. Szeretnénk, ha minél több magánszemély és egyesület csatlakozna felhívásunkhoz, ezzel kifejezve a kezdeményezések fontosságát.

     Bírva már többek között az Antall József Baráti Társaság és a Magyar Piarista Diákszövetség támogatását is, május 14-én 15 órakor megkezdjük az aláírások és a szoborállítást támogató adományok gyűjtését a budapesti Moszkva téren. A gyűjtést egy hónapig folytatjuk minden hétköznap délután.

     Budapest, 2002. május 13.

     Rétvári Bence és Wertán Zsolt Zoltán társelnökök

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra