Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleménye
    Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) védjegy bejelentést tett a Magyar Szabadalmi Hivatalnál a "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok" szlogen jogi védelemben részesítése érdekében.

    Már a választási kampány alatt a polgári összefogás közös jelmondatává vált a "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" szlogen. Az együvé tartozás ezen kifejeződése a választások után se merült feledésbe, hanem még tudatosabban lett a polgári erők egységének szimbóluma.

    Ezen tiszta szándék tudatos rombolására egyes szocialista szervezetek egyesületet alakítottak ilyen néven, és más eszközökkel próbálták lehetetlenné tenni a szlogen használatát.

    A rosszhiszemű visszaélések elkerülése érdekében az IKSZ a Magyar Szabadalmi Hivatalnál a "Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" szlogen szóvédjegykénti lajstromozása érdekében megindította a törvényes eljárást. Ennek következtében a kifejezés - társadalmi és közéleti tevékenységek tekintetében - már jogi védelem alá esik.

    Mint a szóvédjegy jogosultjai, felkérjük a fent említett szocialista szervezeteket, hogy tartózkodjanak a szóvédjegy rosszhiszemű használatától (védjegy-bitorlás).

    Budapest, 2002. május 30.

    Rétvári Bence
    elnök

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra