Márai Sándor születésének 102. évfordulója - megemlékezések
Márai Sándor születésének 102. évfordulóján, csütörtökön koszorúzási ünnepséget tartanak egykori otthona közelében - az I. kerületi Logodi utca és Mikó utca találkozásánál - felállított portré szobránál.

    A szervező Budavári Önkormányzat Márai Sándor Kulturális Közalapítvány tájékoztatása szerint a megemlékezésen Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere mond köszöntőt, majd Mészáros Tibor irodalomtörténész méltatja az 1900. április 11-én Kassán született és 1989. február 21-én az Egyesült Államokban elhunyt író, költő munkásságát.
     A koszorúzási ünnepség után Bánffy György Márai-Mozaik című albumának bemutatójára invitálják az érdeklődőket a Déryné cukrászdába.
     A megemlékezések sorában Illyés Kinga Márai-estjének a Magyar Kultúra Alapítvány budavári székháza lesz a helyszíne. A Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével kitüntetett marosvásárhelyi előadóművész műsorában Márai Sándor: San Gennaro vére című műve hangzik el. Márai Sándorra emlékezve a MU Színházban a Tanú vagyok rá című előadás kerül színre csütörtöktől, három alkalommal.
     A monodrámát Márai Sándor szövegei alapján Erdélyi György állította össze. Az egyszemélyes színházi produkció életre hívójának, Erdélyi Györgynek a nevéhez fűződik a zene, a rendezői munka, valamint a monodráma megszólaltatása is.

MTI
Vissza a kezdőlapra