Az MDNP alapítói a Fidesz-MDF támogatására szólítanak
A polgári Magyarország, a Fidesz-MDF koalíció és Orbán Viktor miniszterelnök támogatására szólít fel a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) 27 egykori alapítója az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

    Mint írják, az MDNP-t 1996-ban attól az erkölcsi és politikai felelősségtől vezérelve alapították, hogy segítsék a polgári Magyarország létrejöttét. Emlékeztetnek arra is, hogy az általuk is alapított MDNP-t politikai útkeresése során többen elhagyták már és sokan nem értettek egyet a Centrumban vállalt szereppel sem.

     "2002. április 7. után fordulathoz érkeztünk" - áll a közleményben, amelyben hozzáteszik: a Centrum tárgyalásokat kezdett az MSZP-vel és az SZDSZ-szel, hogy segítségükre legyen a Fidesz-MDF koalíció és Orbán Viktor polgári kormánya ellenében.

     Az MDNP egykori alapítóinak megfogalmazása szerint ennek az alkudozásnak a puszta tényét is ellentétesnek ítélik legalapvetőbb értékeikkel.

     "A Centrum politikai alkuszként árulja az MDNP polgári szavazóit politikai ellenfeleinknek" - írják. Megjegyzik: tisztában vannak azzal, hogy mint az MDNP-ből kilépett egykori alapítóknak nincs joguk beleszólni az MDNP pártpolitikai döntésébe.

     "Támogatjuk és nagyra értékeljük, hogy az MDNP arra szólította fel szavazóit, hogy támogassák a polgári oldal jelöltjeit is" - áll a közleményben. Hozzáteszik: 1996-ban polgári Magyarországot akartak, és ma is ezt akarják.

     "Ma ezt a politikai akaratot csak a Fidesz-MDF szövetség képes érvényesíteni" - szögezik le az MDNP egykori alapítói.

     A közleményt mások mellett Barsiné Pataki Etelka, Bod Péter Ákos, Farkas Gabriella, Granasztói György, Jeszenszky Géza, Kodolányi Gyula, Kulin Ferenc, Marx Gyula, Mile Lajos, Pálinkás József, Szabad György és Szabó Tamás írta alá.

MTI
Vissza a kezdőlapra