Medgyessykém, a sikeres D-209-es
Az egyik kereskedelmi csatorna esti műsorában Medgyessyt a hollywoodi filmek hős kémelhárítóihoz hasonlította Lendvai Ildikó.
Íme az előzmények: Lendvai Ildikónak melege volt, meg egy kicsit unatkozott is a plenáris ülésen. Azon kapta magát, hogy gondolatai el-elkalandoztak. Gondolatai a messzi múltba tévedtek, egy forró nyárra valamikor a nyolcvanas évek elején...
- Lendvai elvtársnő, hivassa be a D-209-est! - Azonnal, Benkei elvtárs.
Tíz perc sem telt el, máris belepett az iroda hangszigetelt ajtaján a 209-es. Magas férfi volt, legalábbis így gondolt magara. Valahogy mindig lenézte a magánál alacsonyabbakat. A munkatársainak gyakran mondogatta, ha már egy ilyen kis országban kell élni, akkor az ember legalább magas legyen.
Lendvai elvtársnő mindig csodálattal nézett fel rá. A D-209-ben mindig álmai férfiját látta. Mindig imponált neki a magas homloka, és hogy sosem beszelt sokat. Benkei elvtárs már türelmetlenül várta, a D-209-est:
- D-209, a szovjetek kiszagoltak valamit. Mint ön is tudja, egy nagyszabású terven dolgozunk, amelynek a fedőneve "rendszerváltás". Ehhez az első lépés lenne az IMF-hez való csatlakozás. Dr. Gonoszov és a KGB azonban valahogy megtudták, hogy mire készülünk. Az ön feladata lenne, hogy felvegye a harcot a KGB-vel, és megakadályozza, hogy Dr. Gonoszov megszerezze a pénzügyminisztérium  titkos adatait. - Benkei elvtárs, amit ön mond....azt én értem - csillant fel a D-209-es szeme. - Nagyszerű, D-209! Természetesen ellátjuk a legmodernebb eszközeinkkel. Itt van például ez az átalakított Zsiguli, amelyben itt található egy gázpedál nevű eszköz, amelyet, ha folyamatosan nyomva tart, akar 130 km/órás sebességre is képes. Aztán itt van a nagy orosz katonai varázs hátizsák, amelyből bármikor előhúzhat egy üveg vodkát. Itt van meg ez a miniatürizált lehallgató készülék, ami úgy néz ki mint egy közönséges szekrény, valójában azonban a legfejlettebb technikát rejti magában. Képes akar egypercnyi szöveget is rögzíteni. És végül itt van ez a szűr, amin hétköznapi ember sohasem veszi észre, hogy golyóálló mellény.

- Bámulatos hol tart ma mar a tudomány!

- Ne álmélkodjon itt D-209, hanem induljon azonnal a Gerbaud-ba, ahol már várja az összekötőnk. Azt fogja kérdezni öntől, hogy mi lesz az alacsony nyugdíjasokkal, mire maga azt feleli, hogy majd olcsítjuk a forintot.

  D-209 kifele menet meg vetett egy pillantást az epekedő Lendvai elvtársnőre, és sietett ki az épületből. Az utcán óvatosan körülnézett, nincs e máris nyomában a KGB, de egyelőre semmi gyanúsat nem látott. A Gerbaud-ba érve az egyik sarokban megpillantott egy hátrafésült hajú, enyhen csucsorító férfit, aki vörös szegfűt viselt a gomblyukában. Le is ült az asztalához, rendelt egy kisfröccsöt, keverve, nem felrázva, amikor egy furcsa ember lepett az asztalhoz. - Medgyessy elvtárs, a 4-es metró ügyében keresi telefonon Demszky elvtárs. A D-209-es felállt és a furcsa idegen után eredt, és meg halotta, amint Kovács elvtárs súgja: - Péter, vigyázz, ez csapda! A D-209-esnek pörgött az agya, de semmi gyanúsat nem vett észre maga körül, amíg be nem értek egy sötét folyosóra, ahol erős ütést mértek a tarkójára. A D-209-es azonnal elveszítette az eszméletét...

  Egy gyéren berendezett szobában tért magához, és lassan derengeni kezdett előtte, hogy Kovács mire is figyelmeztette. Hat persze! Hiszen nem is ismer semmiféle Demszky elvtársat, és Budapesten csak három metróvonal van. Vele szemben egy alacsony férfi ült, akiben rögtön felismerte Dr. Gonoszovot, és a KGB-t. - Na, D-209-es, most pedig szépen elmeséli nekünk a pénzügyminisztérium   titkait - fordult hozza a kis termetű Gonoszov, és persze a KGB. Nem tudom miről beszel. Medgyessy Péter vagyok, egyszerű hivatalnok a pénzügyminisztériumból. Minket nem ver át, D-209-es. Kezünkben van egy dokumentum, ami szerint ön 300 Ft nyelvtudási pótlékot kap, mint SZT tiszt, a francia nyelvvizsgájáért.

- Na jó, tényleg titkos ügynök vagyok, de semmit nem szednek ki belőlem.

- Majd meglátjuk, D-209-es, majd meglátjuk. KGB, adjanak neki igazságszérumot. (Szakértőnk megjegyzése: Az igazságszérum roppant veszedelmes szer. A beadása után mintegy fél óráig az illető nem tud csak igazat mondani, de ennek ára van. Az igazságszérummal kezeltek hátralévő életük után már soha többet nem tudnak igazat mondani.)

  A D-209-es erős szúrást érzett a karjában, amint a KGB belevágta az injekciós tűt. Egyre zsibbadtabbnak kezdte magát érezni, és tapasztalta, hogy az akaratereje elgyengül. Dr. Gonoszov a markát dörzsölte.

- Most pedig D-209-es elmondja, hogy kik voltak a segítői.

A D-209-es megpróbálta összeszorítani az ajkait, de a szavak önkéntelenül hagytak el a szájat: Juszt Laci....Heti hetes....Soros-alapítvány....Tv2.....RTL-Klub....Napkelte.

- Fogytán a türelmem. Mik a pénzügyminisztérium titkos adatai? - ordította vörös fejjel Dr. Gonoszov, meg persze a KGB.

A D-209-es mar majdnem elkezdte elmondani a Pénzügyminisztérium titkos adatait, amikor egyszer csak berobbant az ajtó, és Kovács elvtárs rontott be rajta töltött revolverrel, nyomában Gál elvtárssal, Horn elvtárssal, és persze az egész III-as főcsoportfőnökséggel, na meg Gobbi Hildával lóháton. Hatalmas lövöldözés kezdődött, melyben halomra lőttek Dr. Gonoszovot, na meg az egész KGB-t. Miután megszabadítottak a D-209-est a köteleitől, csak ennyit mondott: Na, a feladat kipipálva!

Itt riasztotta fel Lendvai Ildikót a parlamenti csengő, és nagyon elszomorodott, amiért a titoktartási kötelezettség miatt, ezek a fiatal Fideszesek sosem tudhatják meg, hogy milyen nagy hős is volt Medgyessy Péter, alias D-209.
e-mese
(azaz e-mailen terjedő történet;
v.ö.:népmese)
Vissza a kezdőlapra