A MEÚSZ közleménye
    A Magyar Szocialista Párt ismét agresszív módon, alattomos eszközökkel akar beavatkozni a közszolgálati média életébe. Az MSZP az úgynevezett "közsajtó panaszvonallal" a hallgatókat és a nézőket arra szólítja fel, hogy a pártnak "jelentsék" a műsorokkal kapcsolatos "panaszaikat", amelyeket majd a szocialista politikusok akarnak "megvizsgálni". Nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel az MSZP a magyar állampolgárokat eszközként akarja felhasználni, sokak számára zavaros politikai céljai eléréséhez. A "panaszvonal" ugyanis azt a látszatot kelti, hogy a nézőknek, a hallgatóknak nincs joguk és lehetőségük panaszaikkal, észrevételeikkel máshová fordulni, kizárólag egy párthoz, nevezetesen az MSZP-hez. Ráadásul egy ilyen kezdeményezés alig titkoltan azt sugallja, hogy a polgároknak eleve gyanakvással, fenntartással kell figyelniük a közmédiumok műsorait.

    Érthetetlen számunkra, hogy a kereskedelmi televíziók és rádiók közszolgálati műsoraira miért nem vonatkozik ez a felhívás.

    A MEÚSZ határozottan visszautasítja Újhelyi István szocialista képviselő nyilatkozatát, amelyben ismét tények nélkül, egyszerűen rágalmazza a Magyar Rádió és a Magyar Televízió hírműsorainál dolgozókat. A cél most is, mint oly sokszor idáig: hangulatot kelteni a közszolgálati média ellen.

    A MEÚSZ világosan látja és a közvélemény tudomására kívánja hozni, hogy az új hatalom minden eszközzel maga alá akarja gyűrni a közmédiumokat, veszélyeztetve ezzel a nehezen kivívott sajtószabadságot.

    Budapest, 20023. június 27.

    Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége
    (MEÚSZ) elnökség

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra