Bugár Béla: helyes lépés volt a szlovákiai magyar pártok egyesítése
Az elmúlt négy év alatt beigazolódott, hogy a három szlovákiai magyar párt 1998-as egyesítése helyes lépés volt - jelentette ki a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) negyedik országos közgyűlésén elhangzott beszédében szombaton Pozsonyban Bugár Béla, a párt elnöke.

    Az annak idején MKP-vé egyesült három szlovákiai magyar politikai erő az egyesülés után lezajlott 1998-as választások óta tagja a jelenlegi szlovák kormánynak.

    Beszédében Bugár kiemelte: a párt ez alatt egységes, stabil, összpontosított erőként tudta magát megjeleníteni és miközben szlovák koalíciós partnerei szétmorzsolódtak, vagy szétestek, egyedül az MKP bizonyult szilárd kormánypártnak.

    Miközben a szlovák kormánypártok rendre sokat veszítettek a népszerűségükből, az MKP népszerűsége folyamatosan növekedett. Olyannyira, hogy "újabb és újabb szlovák választók csatlakoztak hozzánk. A józan gondolkodású, demokratikus érzelmű, európai elkötelezettségű szlovák választók közül is sokan minket támogatnak" - hangzott el Bugár kongresszusi beszédében.

    A szlovákiai magyar párt kongresszusán a Magyar Országgyűlés pártjai is képviseltetik magukat.

MTI
Vissza a kezdőlapra