Indulatok, gondolatok, tervek
részletek M.Szabó Imre internet nyilvánosságra szánt leveléből
Vajon mit keresett az SZDSZ székházban a választás első fordulójának éjszakáján a budapesti izraeli nagykövet - ráadásul Dzsenin után !? Persze, tudom, nem beavatkozni, hanem megfigyelőként ment el, amolyan jelzésként...
A választási eredmény s a szerintem is a legfondorlatosabb módon elkövetett csalássorozat tovább szítja a negatív kampány által gerjesztett indulatokat. Hogy egyértelmű legyek: a feszültség, negatív kampány a bolsevista MSZP és az ultraliberális- szélsőséges SZDSZ műve. Csak gondoljuk bele: nem sérti-e a demokrácia alapértékeit az, hogy egy 5,4 százalékos, erősen vitatható legitimitású-eredményű párt szándékozik a népfelség akarata ellenében a mérleg nyelveként tetszelegve irányítani ezt a sokat szenvedett népet, a hazát?! Legutóbbi hírem szerint négy miniszteri széket követelnek, s az első számú közjogi méltóság, a házelnök posztját (Nem meglepő, hogy proletár Kovács László agitátor már az MDF-re is kacsintgat...annak elnökére...)
Csak gondolkozzunk el azon, velük, leendő koalíciós "partnerükkel" (amely egyszer már majdnem szétmorzsolta az SZDSZ-t) a múlt visszatérését szorgalmazzák. Mit mondott üvöltve fenyegetőzve Kuncze Gábor pártelnöki minőségében? Nem mást, minthogy az Országos Választási Bizottság tagjainak s magának az egésznek a tevékenysége "jogi gengszterizmus". Tette ezt a demokratikus jogállamban, Magyarországon! Hatalmas felháborodást kiváltva ezzel a magyar társadalomban. Nem furcsa, hogy mind a magyar, mind pedig a nemzetközi média erről mélyen hallgat? Miként harsognának, ha a távozóban lévő kormánypárt valamelyik politikusa mondotta volna...?! Csaholnának ide !

Teszem hozzá: Kuncze pénteken megkövette az OVB-t, ám nyomban hozzátette, a helyzet súlyosságát érzékeltetve: nagyon furcsállja, hogy négy ellenszavazat is született a töredékszavazatok tárgyalásán...Tette ezt a legújabbkori magyar demokrácia 12. esztendejében!
Már régebben levelezek Teller Ede professzor úrral, küldöm neki írásaimat, beszámolóimat, a magyar lapok szemléjét stb. Megállapodtam vele, véleményezze a Magyarország válaszúton című írást, - amely a Heti Válaszban, más lapokban látott napvilágot valamint az Élet és Irodalomban - utóbbiban fizetett hírdetésként jelenhetett csak meg -, szóval a konzervatív eszmék és a valóság, Orbán Viktor és a kormány nem negatív megítéléséről szóló cikket. Aláírta, egyet értett vele. Ezután megállapodtunk egy Duna TV számára készülő interjúban. Meglepetésemre néhány nappal e levél elküldése után azt írta, szeretné, ha a választások második fordulója előtti két hétben folytatnánk a beszélgetést... Pontosan megértettem! Azonnal - másnap - nem egészen egészségesen, öt nappal szemoperációm után, gépre ültem s elkészítettem vele a nagy hatást kiváltó nyilatkozatot. Amelyben egyértelműen a jövő, a fiatal kormány mellett foglalt állást: "Folytassuk..." A múltban az a jó, - hogy múlt ..." - de nem idézem tovább. A Duna TV honlapján megtalálható. Nem a jövő kezdődött itt el, hanem a múlt tért vissza. Az interjút leadta a Magyar Televízió is két alkalommal s a Magyar Rádió a Kossuth adó Reggeli krónikájában. Nos ezt az interjút akarta megakadályozni az SZDSZ. Mire odaértem, ízléstelenül, embertelenül és agresszív módon felizgatták a kilencvennégy esztendős, világszerte tisztelt, elismert professzort azzal a kifejezett követeléssel, hogy ne nyilatkozzon nekem. Ugyanezt tette Marx György akadémikus is előbb telefonon, aki azután sebesen, három nap múlva beköltözött Teller Ede stanfordi házába, hogy személyesen akadályozza meg a nyilatkozatát... Csakhogy én gyorsabban dolgoztam. Az érkezésemet követő másfél nap múlva már Budapesten voltam, San Franciscoban hagyva az interjú másolatát... Elképesztő! Persze, itt nem a személyemről van szó, hanem arról, hogy a hiszteroliberálisok - MSZP- SZDSZ egyaránt - mennyire félnek egy hiteles személyiség (kedvenc szóhasználatukkal élve) - másságától. Attól, hogy felfogása a jövő s nem a múlt. És az, hogy magyar. Teller Ede igazi magyar hazafi! A televízió szerkesztője, amikor átvette a filmet, megkérdezte, miért rendeztem úgy a képet, hogy a magyar zászló látszik a háttérben? Ezt természetesen megtagadtam, mert micsoda dolog, hogy itt, Magyarországon magyarázkodnom kell a magyar nemzeti színek miatt...! (Kedves, megható a történetben: Teller Professzor Úr társalgójában két fotel található: az egyik mögött a magyar, a másik hátterében pedig az amerikai lobogó ... Teller Ede, a nem egészen hétköznapi hazafi, természetesen a magyar fotelba ült... Ennyit a rendezésről.) Mindez szorosan összefügg a fentebb leírtakkal. Ezt a súlyos identitászavart az MSZP, annak jogelődje az MSZMP és az utóbbi évtizedben a szélsőséges SZDSZ váltotta ki Tehát ezek az emberek akarják meghatározni a jövőt ebben a hazában. Súlyos a politikai helyzet. Példamutató, hogy Orbán Viktor nem vesz részt ebben a vagdalkozásban.
Nehéz napok következnek: eltemetik a kokárdával a mellén rendőrök által agyonvert kiváló focistát, Simon Tibort. Tüntetés- tüntetést követ. A legközelebbi hétfőn lesz. Tóth Ilonát, az 1957 nyarán kivégzett forradalmárt legyilkosozta a Népszabadságban Kende Péter, az Orbán Viktort könyvében gyalázó MSZP-SZDSZ bértollnok, ellene s Tóth Ilona tiszta emlékének megőrzéséért pénteken este tüntettünk, szobránál mécseseket gyújtva. Ezen én is részt vettem. Csütörtökön - vagy pénteken döntés és választási eredményhirdetés az Országos Választási Bizottságban. Vasárnap nagy tüntetés a Hősök terén... Soha nem szerettem, ha a dolgok az utcán, tereken dőlnek el. Ám a sajtó a jogértelmezők bér-hada a másik oldalon áll...
A múlt visszatérésébe magam sem nyugszom bele. Hatvan éves múltam. Végigküzdöttem ezekkel a rovott múltú bolsevistákkal az egész életemet. Abban bíztam, békésen tölthetem el a hátralévő éveket. Veseátültetett vagyok, ki tudja, meddig ítélte nekem a Jóisten a földi létet... Ezért magam továbbra is részt veszek, nem csak írásaimmal, a tiltakozásokban talán még a kibontakozóban lévő engedetlenségi mozgalmakban is...
Rövidesen Hét Halott címmel dokumentumfilmet forgatok annak a hét embernek az életéről, nyomorúságos öregkoráról, akik a szavazóhelyiségekben vesztették életüket. Belehaltak a szavazásba. Ugyanis valakik elcipelték őket - mindenáron szavazni. Rájuk.
 

Vissza a kezdőlapra