A Történelmi Igazságtétel Bizottság állásfoglalása
A Történelmi Igazságtétel Bizottság kibővített elnökségi ülésén az alábbi egyhangú véleményt fogalmazta meg:

    A polgári koalíció kormánya az elmúlt négy év során többet tett az országért és a 15 milliós magyar nemzetért, mint az elmúlt 45 év kormányai összesen. Minden ellenkező állítás a mi szemünkben a választási kampány folytatása. Amiben az Orbán-kormány "kárt tett", az a kádári rendszer mindmáig létező struktúrája, s ezzel történelmi tettet hajtott végre.

    A Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöksége és tagsága megdöbbentőnek találja azt a tényt, hogy a szocialista párt immár másodszor olyan miniszterelnököt készül az ország élére állítani, aki az átvilágítási törvény értelmében még képviselő sem lehetne.

    Márai Sándor prófétikus szavait idézve: "A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt."

    Végezetül az országos elnökség egyetért abban, hogy az ország jövőjét a polgári erők és az ifjúság összefogásában látja és reméli.

    Budapest, 2002. május 16.

    Regéczy-Nagy László
    elnök

    Balás Piri László
    alelnök

    Fehérváry Zoltán
    alelnök

    Dinnyés László
    alelnök

    Vanek Béla
    OEB elnöke

Országos Sajtószolgálat
Vissza a kezdőlapra