Gondolatok a Polgári Szalonból

Hankiss Ágnes és Szájer József szervezésében hónapról-hónapra találkoztak a Polgári Szalon vendégei, művészek, vállalkozók, politikusok, újságírók. Az évadzáró és egyben választás utáni első összejövetelt május 6-án tartottuk. A sok baráti beszélgetés természetesen nem adható vissza ezen a honlapon, de két gondolat mégis ide kívánkozik.

Az egyik az, amelyre Hankiss Ágens figyelmeztetett: számítanunk lehet arra, hogy politikai ellenfeleink mindenféle fondorlattal megpróbálnak éket verni közénk, s az ügyesen fülbesúgott rágalmak hatására baráti kapcsolatok romolhatnak meg, s munkatársakból válhatnak ellenfelek. Ne engedjünk a mesterkedéseknek. Maradjunk együtt és bizalommal.

A másik fontos gondolatot Szájer József nem is saját, hanem Szent Pál szavaival fogalmazta meg. Hiszen sokak számára nehéz, egyfajta szenvedés elfogadni a történteket. Pedig mindez jóra vezethet, hiszen Szent Pál szerint: „szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem sarjad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből pedig remény” (Róm. 5,3)
 

Vissza a kezdőlapra