Főegyházmegyei Pünkösdi Találkozó Egerben
Keresztény családok, közösségek és katolikus hívek részvételével főegyházmegyei Pünkösdi Találkozó kezdődött vasárnap Egerben.

   Az immár ötödik alkalommal sorra kerülő kétnapos rendezvény központjában a keresztény közösségek tanúságtétele, hitük megvallása, illetve az evangelizáció áll.

    Mint azt Federics Róbert, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense, a Pünkösdi Találkozó főszervezője az MTI-nek elmondta, a tanúságtétel során az emberek elmondják társaiknak, hogy miként váltak hívővé, mit jelent számukra a keresztény hit, miként van jelen Jézus az életükben.

    Ugyanakkor - mint mondta - a katolikusokra egyébként nem jellemző módon, utcai igehirdetéseket tartanak a két nap során.

    A főszervező ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: el kívánják terjeszteni a templom falain kívüli igehirdetést, ugyanis ily módon sokkal több emberhez tudják eljuttatni Isten igéjét, olyanokhoz is, akik nem járnak templomba. Ennek érdekében, például keresztény együttesek koncertjére is sor kerül - mondta Federics Róbert.

    A szervezők várakozásai szerint a két nap alatt, mintegy ezer ember érkezik Egerbe a Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, valamint Nógrád, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye egy részére kiterjedő főegyházmegyéből. A hívek elhelyezéséről ingyenesen gondoskodik az egyház.

    A tanúságtételeken, utcai evangelizációkon és koncerteken túl vallásos tárgyú színpadi művek bemutatására is sor kerül, illetve a hívek közös szentmisén és közös, szabadtéri batyus étkezésen vesznek részt.

MTI
Vissza a kezdőlapra