Széchenyi-terv: több mint 3,7 milliárd forint turisztikai pályázatoknak
A Gazdasági Minisztérium a Széchenyi-terv keretében termál-, illetve gyógyfürdők, a kapcsolódó szálláskapacitás, valamint a kongresszusi turizmus fejlesztésének támogatására kiírt pályázatok közül 17 támogatásáról döntött; a megítélt támogatás összege több mint 3,7 milliárd forint - közölte a szaktárca közleményben pénteken az MTI-vel.

     A közlemény szerint először pályáztak budapesti fürdők. Az állami támogatással összesen 20,5 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás valósulhat meg.

     A pályázatokon a maximális vissza nem térítendő támogatás 2002-ben a fürdők fejlesztése esetében 1 milliárd forint, a fejlesztés teljes összegének maximum 50 százaléka, valamint további 200 millió forint a fürdőfejlesztéshez kapcsolódó infrastruktúra kialakítására.

     Szállodaépítés esetében az elnyerhető támogatás maximum 500 millió forint, legfeljebb a beruházás teljes értékének 20 százaléka. A tavalyi pályázatokon nyertes településeknél maximum 600 millió forint, a beruházás teljes értékének legfeljebb 25 százaléka.

MTI
Vissza a kezdőlapra