A Fidesz választási nagygyűlését nézték Székelyudvarhelyen
Mintegy hétszázan gyűltek össze szombaton az erdélyi Székelyudvarhely művelődési házában, hogy közösen nézzék végig a Fidesz Kossuth-téri nagygyűlésének televíziós közvetítését. A székelyudvarhelyi találkozóra a város polgármestere, Szász Jenő a romániai magyar lapokban korábban közzétett fizetett hirdetésben hívta meg a székelyföldieket.

    - Nemcsak a magyar kormány felelős a határon túli magyarokért, hanem mi is felelősek vagyunk a nemzetért - írta a polgármester, aki azt kérte a székelyföldiektől, hogy vállaljanak szolidaritást a Fidesz-Magyar Polgári Párttal és a Magyar Demokrata Fórummal.
     Szász Jenő a 2000-ben tartott helyhatósági választásokon független jelöltként, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőjével szemben győzött.
     Szász Jenő felhívására a Székelyföld több városából - Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről - érkeztek emberek. Sokan közülük kokárdát viseltek, nemzeti zászlót lengettek.
     A Kossuth-téri közvetítést nagy méretű kivetővásznakon követték végig. A közvetítés befejezése után a magyar történelmi egyházak jelenlévő képviselőivel közösen imádkoztak, majd egyházi áldásban részesültek. A szolidaritási akció a székely himnusz eléneklésével ért véget.

MTI
Vissza a kezdőlapra